únor

Velký zájem o stroje MBO

středa, 27 únor 2013
Velký zájem o stroje MBO

O vysoce výkonné a provozně efektivní skládací stroje německé společnosti MBO je v tiskárnách v České republice i na Slovensku velký zájem. Svědčí o tom jejich instalace, které společnost Formica CZ uskutečnila v uplynulém období v roku 2012 v ofsetových tiskárnách PRINTO, GRASPO CZ a K-Print.

V ostravské tiskárně PRINTO a v tiskárně GRASPO CZ ve Zlíně byly instalovány stroje K.800.2 S-KTL/4 doplněné stohovacími vykladači Palamides Alpha 500 Plus. Jedná se o technologicky velice vyspělý model kombinovaného skládacího stroje v konfiguraci 4 kapsy + 1 nůž + 1 kapsa + 1 nůž. Vybaven je paletovým nakladačem FP 800 s automatickým nastavováním formátu, dále vakuovým pásem vedení archů papíru, speciálními spirálovými válci pro roztažení dráhy papíru, antistatickou vyrovnávací dráhou a ovládací a řídící jednotkou NAVIGATOR Control s dotykovou obrazovkou. Také nastavení čtyř paralelních lomů je plně automatické, stejně jako nastavování jednotlivých kapes a válců. Křížové lomy se nastavují plně automaticky včetně odstavení válců dle tloušťky papíru. MBO využívá na kříži pneumatické nože kvůli kterým, jsme schopni vyvinout vysokou rychlost skládání a naprostou přesnost. Pro celou kontrolu je skládací stroj vybaven vyhazováním chybných složek. Vyhazování chybných složek nechybí ani za posledním lomem a i v stohovači Palamides. Na tomto stroji mohou být skládány archy ve formátech od 17 x 25 cm až do 78 x 120 cm. Stohovací vykladač Palamides Alpha 500 Plus byl projektován jako univerzální vykladač pro zpracovávání skládaných signatur a brožur šitých ve hřbetu. Stohované produkty jsou počítány a vykládány ve stozích s výškou nastavitelnou od 49 do 105 cm. Před stohováním mohou být produkty lisovány, přičemž přesnou lisovací sílu je možné nastavit zadáním tloušťky složek. Chybně poskládané produkty jsou automaticky vyřazovány. Zařízení je vybaveno otočným ovládacím panelem.

V tiskárně K-Tisk, s.r.o., Bruntál byl instalován skládací stroj MBO T 535 Perfection /44X. Jedná se o kapsovou falcovačku ve formátu 50 x 70 cm vybavenou všemi funkcemi modelové řady Perfection. Vyznačuje se velmi krátkými časy potřebnými k přestavení stroje při změnách zakázek, velkou flexibilitou, vysokou kvalitou skládání, a vybavena je nejnovější generací firemní ovládací a řídící jednotky VARIO Control.

FORMICA CZ, s.r.o.